Græsk Moussaka

4 Personer
Samlet tid:
1 time, 15 minutter
Arbejdstid:
30 minutter

Ingredienser:

20 g.          Becel
800 g.        Kartofler (skrællet)
500 g.        Hakket oksekød
1 stk.         Løg
2 fed          Hvidløg
1 ds.          Hakket tomat
1 stk.         Aubergine
1 stk.         Morneysovs (500 g)
2 stk.         Mozarellakugler (á 125 g)
Paprika
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Aubergine skæres i skiver.
  2. Kommes på en bradepande og drysses med salt og olie.
  3. Aubergine kommes i ovnen ved 175º C, varmluft i ca. 10 minutter.
  4. Skær løg og hvidløg i tern.
  5. Smelt becel i en gryde, steg løg og hvidløg klare.
  6. Tilsæt og brun det hakkede oksekød.
  7. Tilsæt hakkede tomater.
  8. Smag til med salt, peber og paprika (der må godt være lidt ekstra salt i kødsovsen, da de rå kartofler suger lidt salt).
  9. Skræl kartofler og skær dem i skriver.
  10. Læg halvdelen af kartoflerne i bunden af et ovnfast fad, fordel halvdelen af oksekødet henover.
  11. Fordel halvdelen af morneysovsen over oksekødet, læg aubergineskiverne på.
  12. Kom herefter resten af kartoffelskivere, oksekødet og morneysovsen på.
  13. Skær mozarellaost i skiver, og fordel henover.
  14. Kommes i ovnen ved 175º C, varmluft i ca. 45 minutter, til kartoflerne er møre.

Skriv et svar