Restemad

 

Hvordan får vi brugt det mad der nu er tilbage fra aftens måltid? 

Puha – ja, det kan være svært nogle gange – det kommer også helt an på hvilke madrester der er tilbage.

Nu her hvor jeg er på barsel, kan jeg godt varme en tallerken rester til frokost.
Derudover har vi en RESTE-DAG hver 4-5 dag her i huset – alt efter hvad vi har fået at spise i løbet af ugen.

 

Noget mad kan også bruges i børnenes madpakker – måske en frikadelle eller en fiskefilet – måske endda en kartoffelmad ?!

 

Et par andre eksempler herhjemme fra er:

  • Efter pitabrød samler jeg alt salat/tilbehør i en skål – gerne uden kød.
    Dette serverer jeg så til aftensmaden dagen efter.
    Jeg ved allerede når jeg laver madplan, at der er salat tilbage og derfor har jeg ingen/ eller meget lidt grøntsager planlagt til denne dag.
  • Har vi samlet for meget kød, eller bare den der ekstra bøf der er tilbage efter restedag, skærer jeg den  tern og smider i fryseren. Når der er nok kød i fryseren – laver jeg biksemad med spejlæg.

 

Alt hvad jeg har i køleskabet har jeg sat en dato på, også de rester jeg sætter ind – det kan være svært at huske i en travl hverdag, hvornår det nu var man fik den ret.

Derudover anbefaler jeg at man har et godt overblik over hvad man har i køkkenskuffer og fryser, får det skrevet ned på en seddel/i en bog/ noter på telefonen (så har man det altid med sig – også på indkøbsturen). Så man ikke får købt noget man egentlig har stående derhjemme.

Her er jeg selv et MEGET dårligt eksempel !

Det er selvfølgelig en god idé for økonomien, at købe konserves og kød på tilbud, hvis man da husker man har det hjemme i skabet, når det skal bruges.

Jeg håber I kan bruge nogle af mine tips. 

 

De Kærligste Hilsner 

Tina.

Skriv et svar